groepsreis mei 2023

Fossanna groepsreis 15-27 mei 2023

Inschrijven is niet meer mogelijk. Deze reis wordt hernomen in juni 2024.
Laat nu al weten dat je interesse hebt via info@fossanna.com.


Reisbeschrijving

Dag 1. Ons IJslandavontuur begint op 15 mei in Zaventem (of Schiphol). In de namiddag komen we aan op de internationale luchthaven van Keflavík. Van hieruit rijden we via het schiereiland Reykjanes door de typische lavalandschappen naar het stadje Hveragerði. De stoompluimen van de geothermische activiteit brengen ons hier meteen in de juiste IJslandstemming.

groepsreis-ijsland-01 groepsreis-ijsland-03 groepsreis-ijsland-04 groepsreis-ijsland-05

Dag 2. We bezoeken de Golden Circle. We starten met een bezoek aan Þingvellir. Dit nationaal park is een belangrijke historische en geologische plaats. Ook de actieve geiser en de waterval Gullfoss staan vandaag op het programma. We zien basaltzuilen en horen de kracht van het smeltwater.

Dag 3. Vanuit onze slaapplaats in Hella gaan we op avontuur naar de Westmaneilanden. Deze eilandengroep staat bekend als verblijfplaats van één van de grootste broedkolonies van papegaaiduikers ter wereld. In 1973 vond er een vulkaanuitbarsting plaats waarvan de gevolgen nog steeds zichtbaar. ‘s Avonds keren we terug naar Hella.

Dag 4. Deze dag staat in het teken van de zuidkust met haar watervallen, kliffen en mooie vergezichten. We nemen voldoende tijd om de rotsformaties, zwarte stranden en unieke watervallen te beleven. Overnachten doen we in het meest zuidelijke stadje Vík.

groepsreis-ijsland-06 groepsreis-ijsland-07 groepsreis-ijsland-08 groepsreis-ijsland-09

Dag 5. Een volgende dag vol hoogtepunten brengt ons langs verlaten spoelvlaktes, via een wandeling in het Skaftafell Nationaal Park tot aan de befaamde gletsjermeren. Hier zien we ijsschotsen in verschillende kleuren en maten. Met wat geluk spotten we er ook zeehonden die tussen het ijs zwemmen of op een ijsblok liggen. We overnachten aan de zuidkust.

Dag 6. We rijden door het fjordenlandschap van het oosten, één van de oudste delen van IJsland. Door winderosie zijn de lavalagen hier mooi zichtbaar. Landinwaarts zien we grillige bergtoppen en hebben we kans om rendieren te spotten. Aan de andere kant wisselen zichten op de oceaan en de smalle fjorden elkaar af. Aan het Lagarfljótmeer ligt ons hotel voor vanavond.

Dag 7. We starten de dag met een wandeling naar de Hengifosswaterval en bezoeken vervolgens een typisch fjordenstadje. In de namiddag relaxen we in drijvende warme zwembaden met een mooi uitzicht op de omgeving. We rijden daarna een bergketen over naar onze slaapplaats in Borgarfjörður-Eystri. In deze oostelijke uithoek van IJsland hebben we weer een grote kans om papegaaiduikers te zien.

groepsreis-ijsland-11 groepsreis-ijsland-12 groepsreis-ijsland-14 groepsreis-ijsland-15

Dag 8. Vandaag maken we de doorsteek van de oostfjorden naar het noorden van IJsland. We rijden door de uitgestrekte vlaktes en ervaren de verlatenheid van het binnenland. We lunchen in de hoogstgelegen boerderij van IJsland en ontdekken de regio rond het Mývatnmeer. We nemen een kijkje bij de geothermische energiecentrale, bestuderen borrelende modderpoelen en wandelen een kraterwand op. We verblijven twee nachten in een authentiek guesthouse waar we ’s avonds kunnen relaxen in de hottub.

Dag 9. Onze dagtocht starten we richting de noordelijke kustlijn en brengen een bezoek aan de V-vormige kloof Ásbyrgi. De Dettifoss mag als krachtigste waterval van IJsland natuurlijk niet in ons avontuur ontbreken. De dag afsluiten doen we aan de rotsformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters die ons een laatste blik op het Mývatnmeer geven.

groepsreis-mei-24 groepsreis-ijsland-16 groepsreis-ijsland-17 groepsreis-ijsland-18

Dag 10. Via de Goðafoss komen we in Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. Later op de dag bezoeken we Hólar, een belangrijk literair, politiek en cultureel centrum van het historische IJsland. We houden daarna nog even halt bij een uitgesleten rivierdal alvorens we onze slaapplaats opzoeken.

Dag 11. Vandaag verkennen we eerst enkele natuurparels die tot Noord-IJsland behoren, om daarna onze ogen de kost te geven bij de Hraunfossarwatervallen en de historische plaats Reykholt. We overnachten in een hotel middenin de natuur en kunnen aan het eind van de dag weer ontspannen in de hottub.

groepsreis-ijsland-19 groepsreis-ijsland-20 groepsreis-ijsland-21 groepsreis-ijsland-22

Dag 12. Onze laatste volledige dag in IJsland staat in het teken van de hoofdstad Reykjavík. We maken een tour door de stad en houden halt bij enkele toonaangevende gebouwen, beelden en uitzichtpunten. In de namiddag kunnen jullie de stad verder individueel verkennen en bijvoorbeeld musea, boekenwinkels of koffiehuizen bezoeken. Het hotel ligt op wandelafstand van de Hallgrímskirkja.

Dag 13. Op de laatste dag rijden we vroeg naar de luchthaven. Vandaar keren we met veel herinneringen terug huiswaarts.

Samenvatting


Deze IJslandklassieker is aangevuld met extra dagen die we op unieke plaatsen in IJsland doorbrengen.

De reis gaat door van 15 mei tot 27 mei 2023 en omvat de ringweg, met alle hoogtepunten aan watervallen, gletsjers, geothermische gebieden, rotsformaties en kloven, aangevuld met culturele stopplaatsen. Speciaal aan deze tour is de extra aandacht voor het vogelleven. We gaan zowel op de Westmaneilanden als in het oosten papegaaiduikers spotten!
 
Voor uw comfort overnachten we in hotels en guesthouses met privésanitair. Ontbijt en diner worden voorzien bij de slaapplaatsen. We lunchen onderweg in de natuur of bij een plaatselijk restaurantje.
 
De reis gaat door bij minimum 10 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 14 deelnemers. We genieten dus van de voordelen van een kleine groep en verplaatsen ons in een comfortabele bus met een lokale chauffeur.

Er zijn zowel 2-persoonskamers als 1-persoonskamers beschikbaar.
Vluchten worden voorzien vanuit Zaventem, maar ook Schiphol is mogelijk.

Prijzen


Op basis van een 2-persoonskamer: 4.626 euro per persoon.
Op basis van een 1-persoonskamer: 5.426 euro per persoon.

Inbegrepen:
– heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit BRU (of AMS voor wie dit verkiest)
– één stuk handbagage, één stuk ruimbagage en luchthavenbelasting
– alle transport met chauffeur in IJsland voor de volledige reis
– alle overnachtingen in kamers met privésanitair
– maaltijden: ontbijt
– de excursies en toegangsgelden die in het programma voorzien zijn
(o.a. de ferry naar de Westmaneilanden en toegang tot de warmwaterbaden in het oosten)
– Nederlandstalige reisbegeleiding door Annelies Barentsen (eigenaar Fossanna)
– digitale informatiebundel
– duurzaamheidsbijdrage

Niet inbegrepen:
– maaltijden: lunches en diners (dieetwensen zijn geen probleem)
– persoonlijke uitgaven en souvenirs

Sterk aanbevolen is een reis- en annulatieverzekering. Hiervoor kan je ook via Fossanna een prijsopgave bekomen. Fossanna werkt samen met Allianz verzekeringen.

Voorwaarden

– De beschikbare plaatsen worden ingevuld op basis van inschrijvingsdatum.
– De 1-persoonskamers en de vluchten vanaf Schiphol zijn op aanvraag en zolang de voorraad strekt.
– De betaling van het voorschot gebeurt binnen de zeven dagen na inschrijving.
– Het saldo wordt specifiek voor de groepsreizen drie maanden voor vertrek op rekening van Fossanna verwacht.
– De uiteindelijke invulling van het dagprogramma wordt mee bepaald door de weersomstandigheden.

Communicatie


De reis boeken is NU mogelijk! Zorg dat je erbij bent. Samen gaan we unieke momenten beleven.

Inschrijven kan per mail via info@fossanna.com. Je krijgt vervolgens een inschrijvingsformulier toegezonden om je voorkeuren op te geven. De reisbevestiging volgt nadien.

Je kan me uiteraard ook steeds telefonisch of per mail contacteren voor al je vragen over de inhoud van de reis, het niveau van de wandelingen, of extra wensen.

Annelies Barentsen
info@fossanna.com
+32 476 88 58 37

Reisroute groepsreis mei 2023

    wpChatIcon