Duurzaamheid

Duurzaamheid


Fossanna bv streeft duurzaamheid na door via digitale dragers te werken en IJslandse duurzaamheidsprojecten te ondersteunen.


Fossanna is een online reisorganisatie zodat zowel de reizigers als de aanbieder geen kilometers moeten investeren in tijd en brandstof.

Fossanna verstuurt alle informatie, offertes en reisdocumenten digitaal. De reiziger kan zelf beslissen of en welke documenten hij afprint. Tot de infobundel behoren onder meer het overzicht van de verblijfplaatsen en excursies, de vluchtinformatie, algemene informatie over IJsland, een meeneemlijst en extra inlichtingen over de autohuur.

Via het digitaal routeboek “de Favorieten van Fossanna” krijgt de reiziger per regio een pdf met meerdere pagina’s vol verwijzingen naar natuurstops, activiteiten, musea en eetgelegenheden. Deze plaatsen kunnen ook via een persoonlijke link naar Google Maps geraadpleegd worden.

Fossanna verstuurt zelf geen reisgidsen. Reizigers krijgen via de webshop wel suggesties voor boeken en kaarten. Aankopen gebeuren rechtstreeks bij partners, zodat slechts één verzending plaatsvindt.


De duurzaamheidsbijdrage van de reiziger wordt doorgestuurd naar twee IJslandse organisaties.

Kolviður is het IJslandse koolstoffonds dat CO2-compensaties aanbiedt door het planten van bomen. Onvermijdelijke emissies worden gecompenseerd door bomen aan te planten die koolstof vastleggen en zuurstof afgeven. Ook wordt bodemerosie zo tegengegaan. Alle boomaanplantingen gebeuren in IJsland.
https://kolvidur.is/english/

ICE-SAR is de IJslandse vereniging voor reddingswerk en preventie. Duizenden vrijwilligers zijn hiervoor opgeleid en lid van de reddingsteams. Hun missie is het voorkomen van ongevallen en het redden van mensenlevens. Zij staan dag en nacht paraat, het hele jaar door.
https://www.landsbjorg.is/en


Fossanna geeft voorrang aan het boeken van accommodaties met een eco-label.

Bij het inplannen van excursies houdt Fossanna rekening met arbeidsvoorwaarden en dierenrechten (dit is bijvoorbeeld bij paardentours van toepassing).

Fossanna wenst duurzame reizen na te streven door de reiziger te informeren:
– over het niet achterlaten van afval in de natuur;
– over het niet van de paden afwijken zowel te voet als met de auto (schade aan de natuur duurt tientallen jaren om zich te herstellen);
– over het zich vergewissen van de authenticiteit van souvenirs (dit is bijvoorbeeld bij IJslandse truien van toepassing);
– over lunchplaatsen en restaurants met veel vegetarisch aanbod;
– over het eten van lokale gerechten of het zelf aankopen van plaatselijke producten in de supermarkt.


Begin 2024 heeft Fossanna het CERTA-kwaliteitslabel ontvangen wat aantoont dat wij voldoen aan hoge normen in duurzaamheid, continue professionalisering en bescherming van de reiziger. Dit label, erkend door de Belgische overheid en uitgegeven door de Belgian Travel Confederation, vereist permanente bijscholing, vooruitstrevende digitalisering en een aanbod dat inspeelt op actuele sociale, economische en milieuvraagstukken.

Certa certified travel agent 2024