groepsreis februari 2025

Fossanna groepsreis februari 2025


Reisbeschrijving

Dag 1. Ons winters avontuur start in Zaventem (of Schiphol). In de namiddag komen we aan op de internationale luchthaven van Keflavik. Van hieruit rijden we naar de hoofdstad Reykjavik, waar we na een korte stadstour in ons hotel toekomen.

Dag 2. We verkennen de Golden Circle. We starten met een bezoek aan Þingvellir. Dit nationaal park is een belangrijke historische en geologische plaats. We nemen de tijd voor uitzichten en een wandeling. Lunchen doen wij bij een tomatenkwekerij. De geothermische energie en het zuiverste water zorgen voor duurzame heerlijke groenten. Na de lunch brengen we een bezoek aan de typische IJslandse paarden en krijgen er uitleg en een demonstratie over de specifieke tölt en telgang. Na een stop bij de actieve geiser komen we toe in ons naburig hotel. Een landelijk gelegen accommodatie zodat we bij poollicht maximaal kunnen genieten.

groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter

Dag 3. Onze dag start aan de Gullfoss. Deze ‘gouden waterval’ aanschouwen we vanuit verschillende standpunten. De volgende stop is een langere wandeling naar de unieke Brúarfoss. We volgen de rivier en komen onderweg al enkele kleinere watervallen tegen. Het landschap kan er besneeuwd bij liggen, of er eerder herfstachtig uitzien. Het weer is in IJsland steeds veranderlijk en weinig voorspelbaar. Na enkele korte stops, komen we aan bij onze accommodatie in de buurt van het stadje Hella aan de zuidkust. Hier verblijven we 2 nachten. We hopen uiteraard om poollicht te zien. De nieuwe maan maakt dat de hemel alvast op zijn donkerste is.

groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter

Dag 4. Deze dag staat in het teken van de zuidkust met haar watervallen, kliffen en mooie vergezichten. We nemen voldoende tijd om de rotsformaties, zwarte stranden en unieke watervallen te beleven.

Dag 5. Vandaag zetten we koers naar Reykjavik. Na de lunch gaan we gloeiend hete lava van dichtbij aanschouwen tijdens de Lava Show. In de namiddag checken we in bij ons zeer centraal gelegen guesthouse dichtbij de Hallgrímskirkja. Van hieruit kan je musea bezoeken, door de winkelstraten wandelen en leuke boekenwinkels of koffiehuizen binnenspringen.

groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter

Dag 6. Nadat we nog enkele uitzichtstops in de hoofdstad maken, staat relaxen in de warme baden van de Sky Lagoon op ons programma. Vanuit deze geothermische baden kijk je uit op de oceaan en de bergen van het schiereiland Reykjanes. Via een bergweg en borrelende modderpoelen zetten we koers naar onze overnachtingsplaats in een kustdorpje nabij de luchthaven. Hopelijk sluiten we deze reis met poollicht af.

Dag 7. Op de laatste dag rijden we vroeg naar de luchthaven. Vandaar keren we met veel herinneringen terug huiswaarts.

groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter groepsreis IJsland winter

Samenvatting

Dit winters IJslandavontuur gaat door in februari 2025. Op het programma staan de klassiekers aan watervallen, uitzichtpunten, de actieve geiser en zwarte stranden. Aangevuld met geothermische gebieden, rotsformaties, minder bekende watervallen, een lavatunnel, een educatieve lavavoorstelling, een ontmoeting met IJslandse paarden, relaxen in warme baden en een bezoek aan de hoofdstad Reykjavik.

Voor uw comfort overnachten we in hotels en guesthouses met privésanitair. Ontbijt wordt voorzien in de accommodatie. Lunchen doen we onderweg in een plaatselijk restaurantje en het diner vindt plaats in of nabij het hotel.

De reis gaat door bij minimum 10 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 14 deelnemers. We genieten dus van de voordelen van een kleine groep en verplaatsen ons in een comfortabele bus met een lokale chauffeur.

Prijzen


Op basis van een 2-persoonskamer: € 2495 euro p.p. (prijs van reis maart 2024 – prijs februari 2025 ntb)
Op basis van een 1-persoonskamer: € 2895 euro p.p. (prijs van reis maart 2024 – prijs februari 2025 ntb)

Inbegrepen:
– heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit BRU (of AMS voor wie dit verkiest)
– één stuk handbagage, één stuk ruimbagage en luchthavenbelasting
– alle transport met chauffeur in IJsland voor de volledige reis
– alle overnachtingen in comfortabele kamers met privésanitair
– maaltijden: ontbijt
– de excursies en toegangsgelden die in het programma voorzien zijn
(o.a. bezoek en lunch bij de tomatenkwekerij, bezoek aan IJslandse paarden, educatieve Lava Show, de toegang tot de Sky Lagoon)
– Nederlandstalige reisbegeleiding door Annelies Barentsen (oprichter Fossanna)
– digitale informatiebundel
– duurzaamheidsbijdrage

Niet inbegrepen:
– maaltijden: lunches en diners (dieetwensen zijn geen probleem)
– persoonlijke uitgaven en souvenirs

Sterk aanbevolen is een reis- en annulatieverzekering. Hiervoor kan je ook via Fossanna een prijsopgave bekomen. Fossanna werkt samen met Allianz verzekeringen.

Voorwaarden

– De beschikbare plaatsen worden ingevuld op basis van inschrijvingsdatum.
– De 1-persoonskamers en de vluchten vanaf Schiphol zijn op aanvraag en zolang de voorraad strekt.
– De betaling van het voorschot gebeurt binnen de zeven dagen na inschrijving.
– Wanneer het minimum aantal deelnemers vier maanden vooraf niet is bereikt, krijgen de deelnemers hun voorschot integraal terug.
– Het saldo wordt specifiek voor de groepsreizen honderd dagen voor vertrek op rekening van Fossanna verwacht.
– De algemene voorwaarden voor groepsreizen worden bij de offerte aan de reiziger bezorgd.
– De uiteindelijke invulling van het dagprogramma wordt mee bepaald door de weersomstandigheden.

Communicatie


Het is momenteel niet meer mogelijk om in te schrijven voor de reis van maart 2024.
Wil je in februari 2025 graag mee op winterreis, dan kan je dit alvast laten weten via info@fossanna.com of telefonisch.

Annelies Barentsen
info@fossanna.com
+32 476 88 58 37

Reisroute groepsreis februari 2025 wordt tot aan Jökulsarlon