groepsreis juli 2024

Fossanna groepsreis juli 2024

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Deze reis zal hernomen worden in augustus 2026 (n.a.v. de totale zonsverduistering in 2026).

Reisbeschrijving

Dag 1. Ons IJslandavontuur start in Zaventem (of Schiphol). In de namiddag komen we aan op de internationale luchthaven van Keflavik. Van hieruit rijden we richting het noorden. We werpen een blik op de hoofdstad Reykjavik die we op de terugweg uitgebreid zullen bezoeken. Onze eerste verblijfplaats van de reis bevindt zich in de buurt van Borgarnes.

groepsreis-ijsland-01 hraunfossar grabrok westfjorden-01

Dag 2. We komen in IJslandse sferen tijdens een bezoek aan de Hraunfossarwatervallen, de historische plaats Reykholt en een vulkaankrater. Vervolgens zetten we koers richting de Westfjorden. Onze overnachtingsplaats Laugarhóll heeft een zwembad en hottub, waar we kunnen relaxen na een eerste gevulde dag.

Dag 3. Vandaag krijgen we het fjordenlandschap goed te zien. We spotten zeehonden en komen toe in Ísafjörður, met haar bijna 3.000 inwoners de grootste stad van de Westfjorden. Na een plaatselijke lunch maken we een wandeling met uitzicht op de oceaan.

westfjorden-06 westfjorden-07 westfjorden-03 westfjorden-02

Dag 4. We verkennen de omgeving van Ísafjörður en maken een uitstap naar Vigur. Dit eilandje is enkel per boot bereikbaar en er woont één familie. We maken er een wandeling en spotten er papegaaiduikers en sternen. De plaatselijke gids vertelt ons over het dagelijks leven op het eiland en we sluiten ons bezoek af met een stukje taart.

Dag 5. Via het Jón Sigurðsson museum in Hrafnseyri zetten we koers naar Dynjandi, een waterval van maar liefst 100 meter hoog en 30 meter breed. We nemen er uitgebreid de tijd voor een bezoek. We overnachten twee maal in Flókalundur.

groepsreis-ijsland-11 groepsreis-ijsland-12 westfjorden-04 westfjorden-08

Dag 6. Vandaag maken we een dagtocht naar het zuidwestelijk gedeelte van de fjorden met als hoogtepunten de vogelrots Látrabjarg en het rode strand Rauðisandur.

Dag 7. We verlaten de Westfjorden en komen toe op het schiereiland Snæfellsnes. Enkele watervallen verwelkomen ons. We overnachten in een centraal gelegen hotel.

Dag 8. Vandaag ontdekken we het schiereiland met zijn mooie zichten, bergen, kliffen en zwarte stranden. We houden ook halt bij een krater, een pittoresk kerkje en trachten zeehonden te spotten.

snaefellsnes-01 snaefellsnes-06 snaefellsnes-03 snaefellsnes-05

Dag 9. Onze laatste volledige dag in IJsland staat in het teken van de hoofdstad Reykjavik. We maken een tour door de stad en houden halt bij enkele toonaangevende gebouwen, beelden en uitzichtpunten. Na de lunch is het tijd voor een leerzame geologische ervaring bij de Lava Show. De rest van de namiddag kunnen jullie de stad verder individueel verkennen en bijvoorbeeld musea, boekenwinkels of koffiehuizen bezoeken. Ons hotel bevindt zich in de nabijheid van de luchthaven.

Dag 10. Op de laatste dag rijden we vroeg naar de luchthaven. Vandaar keren we met veel herinneringen terug huiswaarts.

snaefellsnes-02 snaefellsnes-04 groepsreis-ijsland-21 groepsreis-ijsland-22

Samenvatting

Deze reis gaat door in juli 2024 en gaat specifiek naar het westen en de Westfjorden van IJsland, met alle hoogtepunten aan watervallen, rotsformaties en stranden, aangevuld met culturele stopplaatsen en aandacht voor het vogelleven.

Het is een mooi vervolg op een reis rondom IJsland, maar kan ook perfect als eerste kennismaking met IJsland worden geboekt.

Voor uw comfort overnachten we in hotels en guesthouses met privésanitair. Ontbijt en diner worden voorzien bij de slaapplaatsen. We lunchen onderweg in de natuur of bij een plaatselijk restaurantje.
 
De reis gaat door bij minimum 10 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 14 deelnemers. We genieten dus van de voordelen van een kleine groep en verplaatsen ons in een comfortabele bus met een lokale chauffeur.

Prijzen


Op basis van een 2-persoonskamer: € 4295 p.p. (prijs van reis juli 2024 – prijs augustus 2026 ntb)
Op basis van een 1-persoonskamer: € 5295 p.p. (prijs van reis juli 2024 – prijs augustus 2026 ntb)

Inbegrepen:
– heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit BRU (of AMS voor wie dit verkiest)
– één stuk handbagage, één stuk ruimbagage en luchthavenbelasting
– alle transport met chauffeur in IJsland voor de volledige reis
– alle overnachtingen in comfortabele kamers met privésanitair
– maaltijden: ontbijt
– de excursies en toegangsgelden die in het programma voorzien zijn (o.a. het bezoek aan Vigur en de Lava Show)
– Nederlandstalige reisbegeleiding door Annelies Barentsen (oprichter Fossanna)
– digitale informatiebundel
– duurzaamheidsbijdrage

Niet inbegrepen:
– maaltijden: lunches en diners (dieetwensen zijn geen probleem)
– persoonlijke uitgaven en souvenirs

Sterk aanbevolen is een reis- en annulatieverzekering. Hiervoor kan je ook via Fossanna een prijsopgave bekomen. Fossanna werkt samen met Allianz verzekeringen.

Voorwaarden

– De beschikbare plaatsen worden ingevuld op basis van inschrijvingsdatum.
– De 1-persoonskamers en de vluchten vanaf Schiphol zijn op aanvraag en zolang de voorraad strekt.
– De betaling van het voorschot gebeurt binnen de zeven dagen na inschrijving.
– Wanneer het minimum aantal deelnemers vier maanden vooraf niet is bereikt, krijgen de deelnemers hun voorschot integraal terug.
– Het saldo wordt specifiek voor de groepsreizen honderd dagen voor vertrek op rekening van Fossanna verwacht.
– De algemene voorwaarden voor groepsreizen worden bij de offerte aan de reiziger bezorgd.
– De uiteindelijke invulling van het dagprogramma wordt mee bepaald door de weersomstandigheden.

Communicatie


Het is momenteel niet meer mogelijk om in te schrijven voor de reis van juli 2024.
Wil je in augustus 2026 graag mee op deze reis naar het “westen en de Westfjorden van IJsland” dan kan je dit alvast laten weten via info@fossanna.com.

Annelies Barentsen
info@fossanna.com
+32 476 88 58 37

kaartje groepsreis juli 2024
Reisroute groepsreis juli 2024