groepsreis juni 2024

Fossanna groepsreis juni 2024

Inschrijven is niet meer mogelijk.
Deze reis zal hernomen worden in mei 2025.

Reisbeschrijving

Dag 1. Ons IJslandavontuur start in Zaventem (of Schiphol). In de namiddag komen we aan op de internationale luchthaven van Keflavik. Van hieruit rijden we via het schiereiland Reykjanes door de typische lavalandschappen naar het stadje Hveragerði waar we overnachten. De stoompluimen van de geothermische activiteit brengen ons hier meteen in de juiste IJslandstemming.

groepsreis-ijsland-01 groepsreis-ijsland-02 groepsreis-ijsland-03 geysir

Dag 2. We bezoeken de Golden Circle. We starten met een bezoek aan Þingvellir. Dit nationaal park is een belangrijke historische en geologische plaats. Ook de actieve geiser en de waterval Gullfoss staan vandaag op het programma. We zien basaltzuilen en horen de kracht van het smeltwater. We overnachten in Hella.

Dag 3. Deze dag staat in het teken van de zuidkust met haar watervallen, kliffen en mooie vergezichten. We nemen voldoende tijd om de rotsformaties, zwarte stranden en unieke watervallen te beleven. Overnachten doen we in de buurt van het meest zuidelijke stadje Vík.

groepsreis-ijsland-07 groepsreis-ijsland-08 groepsreis-ijsland-09 reynisfjara

Dag 4. Een volgende dag vol hoogtepunten brengt ons langs verlaten spoelvlaktes, via een wandeling in het Skaftafell Nationaal Park tot aan de befaamde gletsjermeren. We varen samen tussen de ijsschotsen. Met wat geluk spotten we er ook zeehonden die tussen het ijs zwemmen of op een ijsblok liggen. We overnachten in de buurt van het ijsbergenmeer.

Dag 5. We rijden door het fjordenlandschap van het oosten, één van de oudste delen van IJsland. Door winderosie zijn de lavalagen hier mooi zichtbaar. Landinwaarts zien we grillige bergtoppen en hebben we kans om rendieren te spotten. Aan de andere kant wisselen zichten op de oceaan en de smalle fjorden elkaar af. We rijden naar een afgelegen locatie waar we een grote kans hebben om papegaaiduikers te spotten. Onze slaapplaats bevindt zich in Oost-IJsland.

Dag 6. Eerst bezoeken we een typisch fjordenstadje. Nadien wandelen we naar twee watervallen. In de namiddag relaxen we in drijvende warme zwembaden met een mooi uitzicht op de omgeving. Aan het Lagarfljótmeer ligt ons hotel voor vanavond.

groepsreis-ijsland-11 groepsreis-ijsland-12 groepsreis-ijsland-14 groepsreis-ijsland-15

Dag 7. Vandaag maken we de doorsteek van de oostfjorden naar het noorden van IJsland. We rijden door de uitgestrekte vlaktes en ervaren de verlatenheid van het binnenland. We lunchen in de hoogstgelegen boerderij van IJsland en ontdekken de regio rond het Mývatnmeer. We nemen een kijkje bij de geothermische energiecentrale, bestuderen borrelende modderpoelen en wandelen een kraterwand op. We verblijven twee nachten in een authentiek guesthouse waar we ’s avonds kunnen relaxen in de hottub.

Dag 8. Onze dagtocht starten we richting de noordelijke kustlijn en brengen een bezoek aan de V-vormige kloof Ásbyrgi. De Dettifoss mag als krachtigste waterval van IJsland natuurlijk niet in ons avontuur ontbreken. De dag afsluiten doen we aan de rotsformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters die ons een laatste blik op het Mývatnmeer geven.

groepsreis-mei-24 groepsreis-ijsland-16 groepsreis-ijsland-17 groepsreis-ijsland-18

Dag 9. Via de Goðafoss komen we in Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. Later op de dag bezoeken we Hólar, een belangrijk literair, politiek en cultureel centrum van het geschiedkundige IJsland. We houden daarna nog even halt bij basaltzuilen en een uitgesleten rivierdal alvorens we onze slaapplaats opzoeken.

Dag 10. We starten de dag met een wandeling op een kraterwand. Via de meest krachtige warmwaterbron van Europa, komen we in de historische plaats Reykholt terecht. Vervolgens geven we onze ogen de kost bij de Hraunfossarwatervallen. We overnachten in een hotel middenin de natuur en kunnen aan het eind van de dag weer ontspannen in de hottub.

groepsreis-ijsland-19 groepsreis-ijsland-20 groepsreis-ijsland-21 groepsreis-ijsland-22

Dag 11. Onze laatste volledige dag in IJsland staat in het teken van de hoofdstad Reykjavik. We maken een tour door de stad en houden halt bij enkele toonaangevende gebouwen, beelden en uitzichtpunten. Na een leerzame geologische ervaring bij de Lava Show is het tijd voor de lunch. In de namiddag kunnen jullie de stad verder individueel verkennen en bijvoorbeeld musea, boekenwinkels of koffiehuizen bezoeken. Ons hotel bevindt zich in de nabijheid van de luchthaven.

Dag 12. Op de laatste dag rijden we vroeg naar de luchthaven. Vandaar keren we met veel herinneringen terug huiswaarts.

Samenvatting


Deze IJslandklassieker is aangevuld met extra dagen die we op unieke plaatsen in IJsland doorbrengen.

De reis gaat door in juni 2024 en omvat de ringweg, met alle hoogtepunten aan watervallen, gletsjers, geothermische gebieden, rotsformaties en kloven, aangevuld met culturele stopplaatsen. Speciaal aan deze tour is de extra aandacht voor het vogelleven.

Voor uw comfort overnachten we in hotels en guesthouses met privésanitair. Ontbijt en diner worden voorzien bij de slaapplaatsen. We lunchen onderweg in de natuur of bij een plaatselijk restaurantje.
 
De reis gaat door bij minimum 10 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 14 deelnemers. We genieten dus van de voordelen van een kleine groep en verplaatsen ons in een comfortabele bus met een lokale chauffeur.

Prijzen


Op basis van een 2-persoonskamer: € 4995 euro p.p. (prijs van reis juni 2024 – prijs mei 2025 ntb)
Op basis van een 1-persoonskamer: € 5995 euro p.p. (prijs van reis juni 2024 – prijs mei 2025 ntb)

Inbegrepen:
– heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit BRU (of AMS voor wie dit verkiest)
– één stuk handbagage, één stuk ruimbagage en luchthavenbelasting
– alle transport met chauffeur in IJsland voor de volledige reis
– alle overnachtingen in comfortabele kamers met privésanitair
– maaltijden: ontbijt
– de excursies en toegangsgelden die in het programma voorzien zijn
(o.a. het boottochtje op het ijsbergenmeer, de toegang tot de warmwaterbaden in het oosten, de Lava Show in Reykjavik)
– Nederlandstalige reisbegeleiding door Annelies Barentsen (oprichter Fossanna)
– digitale informatiebundel
– duurzaamheidsbijdrage

Niet inbegrepen:
– maaltijden: lunches en diners (dieetwensen zijn geen probleem)
– persoonlijke uitgaven en souvenirs

Sterk aanbevolen is een reis- en annulatieverzekering. Hiervoor kan je ook via Fossanna een prijsopgave bekomen. Fossanna werkt samen met Allianz verzekeringen.

Voorwaarden

– De beschikbare plaatsen worden ingevuld op basis van inschrijvingsdatum.
– De 1-persoonskamers en de vluchten vanaf Schiphol zijn op aanvraag en zolang de voorraad strekt.
– De betaling van het voorschot gebeurt binnen de zeven dagen na inschrijving.
– Wanneer het minimum aantal deelnemers vier maanden vooraf niet is bereikt, krijgen de deelnemers hun voorschot integraal terug.
– Het saldo wordt specifiek voor de groepsreizen honderd dagen voor vertrek op rekening van Fossanna verwacht.
– De algemene voorwaarden voor groepsreizen worden bij de offerte aan de reiziger bezorgd.
– De uiteindelijke invulling van het dagprogramma wordt mee bepaald door de weersomstandigheden.

Communicatie


Het is momenteel niet meer mogelijk om in te schrijven voor de reis van juni 2024.
Wil je in mei 2025 graag mee op deze reis “rondom IJsland” dan kan je dit alvast laten weten via info@fossanna.com of telefonisch.

Annelies Barentsen
info@fossanna.com
+32 476 88 58 37

kaartje groepsreis juni 2024
Reisroute groepsreis juni 2024